Frukt

Jag gillar den mesta frukten, men något jag gillar speciellt är päron. Just nu är även den bästa tiden för dom, enligt mig. Jag gillar dom nämligen som mest när de är hårda, nästan som äpplen och gärna lite röda. Just nu äter jag minst ett om dagen. Love it!


Sjukling

Har lyckats komma över en riktig förskylning och jag kan ju inte säga att det är den bästa timingen direkt. Med fem jobbpass och fyra dagar i skolan har jag tillräckligt att göra ändå. Det som är lite skönt är att jag då ändå inte kan träna (ja, latmasken i mig kryper fram). Dock betyder det att jag måste vara nitisk med maten för att ha bra koll, väga allt och skriva ner allt jag äter. Innerst inne håller jag även tummarna på att jag är frisk tills på söndag så jag kan vara med på spinning puls. 

Så länge kör jag mycket nässköljning och vitlök i väntan på att det ska gå över.Frukost

Jag är en väldig periodare och när något väl faller mig i smaken vill jag äta det jämt jämt jämt. Just nu har jag en hang-up på mannagrynsgröt. Helt vansinnigt gott. Jag gör min på minimjölk och har massor med gott på.Mannagrynsgröt jordgubbssylt frysta blåbär pumpakärnor linfrön solrosfrön cocosflingor


Bonus!

Inte nog med att jag hade vikt-nedgång den här veckan. Idag kom jag även i ett par jeggings som jag köpte för ett par veckor sen. Jag köpte dom på rean och de fanns inte i den storleken som jag brukar ha, så jag tog den mindre och hoppades på det bästa. De var såklart för små när jag fick dom, men ville inte skicka tillbaka dom. Tänkte att nu ska jag för en gångs skull behålla dom och sen komma i dom. En skön liten milstolpe att komma förbi. Mitt slutgiltiga kläd-mål kommer upp under kvällen.
Vägning vecka 35

Startvikt: 89.6 kg
Start BMI: 29,6

Nuvarande vikt: 80,4 kg
Nuvarande BMI: 26,42
Veckans resultat: -0,6 kg
Totalt: 9,2 kg

Målvikt: 69 kg
Mål BMI: 22,9
Kvar till mål: 11,4 kg


En helt okej vecka. Alltid skönt att ha en vikt-nedgång, och jag trodde inte riktigt att jag skulle ha någon den här veckan. Inte efter fredagens-deluxe svull och uteblivna träningspass. Men det visar att bara för att man sköter sig resten av veckan så gör inte ett snesteg så mycket.

Nu blev jag riktigt peppad på att köra stenhårt i veckan!


Träning vecka 35

Det är nu det svåra börjar. Den här veckan börjar jag i skolan igen. Jag kommer även börja jobba tre kvällar i veckan + ha mitt funktionärspass på Friskis. Men jag kommer göra mitt bästa och försöker sätta standarden inför terminen.

Måndag: Vila - påtvingad då det är skola, jobb och möte på kvällen. Blir helt enkelt för mycket.

Tisdag: Step - Hoppas verkligen att jag hinner hem och träna detta. Kommer bli osäkert då det är första kvällen på nya jobbet.

Onsdag: Simning

Torsdag: Jympa medel

Fredag: Simning

Lördag: Gym - fokus på överkropp

Söndag: Spinning Puls


Hoppas hoppas hoppas verkligen att jag kan hålla den här planen någorlunda. Det här är den första av två riktigt tunga veckor och jag vill verkligen klara av allt. Det här veckan kommer också bli ett test för hur mycket jag klarar av och blir det för mycket så kommer jag behöva dra ner antalet pass till nästa vecka.

MellanmålFinn Crisp med Philadelphia och grön paprika + mjölk


Mat-handlat

Precis kommit hem från att handlat lite inför veckan. Älskar att go och strosa i mataffären och hitta nya spännande produkter att pröva och exprimentera med. Sällan är jag så pepp på att äta gott och nyttigt som när jag handlar.
Så här ser det ut i mitt kylskåp just nu


Bloggtips

Hittade en mycket bra lista på hur man kan tänka på vilken mat man väljer. Läs och tänk över vad ni äter.

MiddagSubways chicken teriyaki på fullkornsbröd - kanske inte det mest nyttiga, men åh så gott!

Till det loka päron/krusbär, mitt bästa smaksatta bubbelvatten.


Ehrm, ja

Det blev ett oväntat avbrott i skrivandet i inlägg, jag har insett det. Men livet kom och knackade på dörren. Jobb födelsedagsfirande PMS jobbiga beslut jobbiga besked. Detta har gjort att det inte blev av. Men nu ska jag försöka ha lite mer framförhållning de dagar jag vet att det kommer bli tufft.

Med stor fösdelsedagsmiddag igår gjorde jag en del matbeslut jag kanske inte direkt är stolt över, men försöker inte tänka så mycket på det. Nu är det inga fler distraktioner/speciella tillfällen på förhoppningsvis lite över en månad. Då ska jag försöka styra upp lite bra rutiner. Under den här tiden ska jag även inte dricka någon alkohol. För mitt eget bästa, för att kunna göra mitt bästa för att satsa på träningen och skolan.
Som en strandad val i soffan


Huvudsaken är att höra bra

Mina hörlurar är min bästa träningskompis. Innan har jag använt vanliga snäckor, men har alltid klagat på att de alltid åker ut, annat ljud kommer in och ljudet är dåligt. Men dessa jag har nu är helt perfekta, bara färgen säger ju sitt. Sitter perfekt, hör bara musiken jag lyssnar på och kanske inte perfekt ljud men kan inte klaga på det. De kanske inte är de snyggaste på eller de mest praktiska att släpa på, men de andra positiva sidorna vinner stort över det.

Det enda jag saknar nu för att vara riktigt mobil är ett fäste för att kunna ha mobilen på armen. Har man inte ipån är ju sånt svårt att komma över. Men när jag får lite inkomst så kommer jag försöka komma över ett.


Vardagsmotion

Jag är lat av mig, riktigt lat. För mig är det inga problem att spendera flera timmar i soffan. Att sänka serie efter serie är för mig ett nöje. Jag kommer aldrig bli en sån person som blir rastlös, eller går ut och springer bara för att jag känner för det.

Trots detta har jag oftast inte några problem att komma iväg att träna ett pass eller komma iväg till gymet. För ärligt talat så mår jag bra av det. När jag kommer hem så brukar jag oftast sprudla (om det inte gått katastrofalt dåligt vill säga) och om jag inte tränar under en period kan jag på riktigt känna av det. Inte bara i konditionen utan även på humöret, som blir ganska dämpat, och sen blir jag supertrött.

Det jag måste bli bättre på är att få in mer vardagsmotion i mitt liv. Att ta mig upp ur soffan eller dator-stolen för att röra på mig. Kanske inte för att bli svettig, men i alla fall aktivera musklerna.

Det jag kommer försöka sysselsätta mig med är mest lite hushållssysslor. Inte så stora saker, men kanske att tvätta ett fönster här diska en tallrik där. Så att jag kommer ur soffan och gör något annat. Fem minuter i timmen räcker gott och väl.Idag har dammsugaren varit min paus-kompis


Lunch: Tisdagpotatis - créme fraiche med franska örter - köttbullar - stekta champinjoner - grön paprika - tomat - röd lök

Ska nu avnjutas med säsongsavslutningen på CSI N.Y. säsong 3


Att våga pröva nya saker

För några dagar sen köpte jag havremjölk. Något som jag egentligen inte tycker om, ialla fall inte att dricka det direkt. Min tanke var dock att ha det i kaffe och te eftersom att då känns inte smaken lika mycket. Trodde jag. Anledningen att jag ville pröva är för att jag gillar inte mängden mjölkprodukter jag får i mig under en dag och därför ville jag ta bort åtminstånde en källa.

Resultatet blev både bra och dåligt. Första dagen som jag prövade det hamnade all mjölk på botten av muggen och gav en ryslig smak. Idag när jag provade blev det dock mycket bättre. Det fördelade sig jämt i muggen och förhöjde nästan kaffe-smaken. Så detta ska jag absolut fortsätta med. Det enda tråkiga är att den härliga krämiga färgen som blir när man har i vanlig mjölk i, försvinner. Istället ser det nästan blaskit ut.
Dagens träning: Jympa bas

Första träningen veckan blev jympa bas. När jag gick det var jag helt fantastiskt omotiverad och jag tvingade mig dit. Jag sa till mig själv att jag inte behövde ta i allt jag hade utan huvudsaken var att jag gick dit och gjorde övningarna, även om jag gjorde dom med minsta ansträngning. Men som vanligt när jag kom dit så körde jag fullt ut. Vet inte om jag har ett behov att bekräfta något för mig själv eller för andra.

Det märktes på passet idag att det var många som är tillbaka nu från semestern. Var nästan fullproppat på passet, mycket glesare än det varit under sommaren. Kommer vara så nu innan höstens schema kommer igång, men jag hoppas att det droppar av lite folk under veckan. Måndagar brukar ju vara en populär dag för folk att försöka komma igång med sin träning.


Veckans utmaning: vatten

Jag har alltid haft svårt att få i mig tillräckligt med vatten. Främsta anledningen är att jag inte tycker om smaken. Sen gör det saken inte lättare när det är svårt att få vattnet kallt här hemma. När jag bodde i Rimbo var det även så mycket kalk i vattet att jag nästan fick kväljningar när jag drack det.

Nu ska jag försöka dricka minst 1 liter vatten om dagen utöver det jag dricker under träning. Kommer som sagt bli en utmaning, men jag tror att det kommer fungera och jag hoppas på att detta kommer bli något som jag kommer kunna hålla fast vid.För att få bort smaken brukar jag hälla i lite citron-juice


Invägning vecka 34

Startvikt: 89.6 kg
Start BMI: 29,6

Nuvarande vikt: 81 kg
Nuvarande BMI: 26,75
Veckans resultat: 0,0 kg
Totalt: 8,6 kg

Målvikt: 69 kg
Mål BMI: 22,9
Kvar till mål: 12 kg


Ja här har det inte hänt så mycket den senaste veckan... Men som jag sa i förra veckan så har jag en riktigt tung platå för tillfället. Orkar inte riktigt ens kommetera det just nu utan bara kastar mig in i den här veckan.

Träning vecka 34

Ny vecka, nya tag! Här kommer min träningsplan inför veckan.

Måndag: Jympa bas - blir en lugn och bra start på veckan.

Tisdag: Aerobics - Något av det roligaste och jobbigaste jag vet!

Onsdag: Simma - Simhallen i Danderyd har öppnat igen och det är dags för höstens första simtur. 40 längder är minimum.

Torsdag: Jympa medel

Fredag: Simma

Lördag: Vila

Söndag: Cirkelfys


Känns som en bra vecka med mycket varierat. Det enda som är lite tråkigt är att jag inte fått in någon spinning, men det var så att de få plus-pass som var under veckan hade bara en instruktör. Den instruktör som jag inte riktigt har samma musiksmak som, vilket gör att det känns som om jag inte riktigt får ut lika mycket av passet. Då tycker jag att det är lika bra att gå på något annat som gör att jag känner mig nöjd.


Resultat

Så här ska den nya headern se ut:Gör den inte det, tryck på F5!


Söndagskväll

Åh vad skönt det är att sjuka ner i soffan efter en ordentlig träning och mumsig middag. Spinningen gick alldeles utmärkt, från min sida i alla fall. Men jag hade problem med min pulsmätare. Den hoppade upp och ner ibland, som om den tappade kontakten även fast den satt så hårt som den kunde.

Designen ja, den är så gott som klar nu. Lite småsaker bara som är kvar (som vanligt när man håller på med detta). Men satt nästan i sex timmar idag på dagen och det känns som om det sprutar HTLM-koder ur öronen på mig.

Nu ska jag och sambon kolla på True Blood. Helt fantastisk serie det!


Uppdatering

Idag genomgår bloggen flertalet ingrepp som kanske kommer att se märkligt ut stundvis, men förhoppningsvis kommer resultatet bli strålande.


Vilodag

Den här bloggen tar en paus idag och återkommer imorgon. Inga ledsna miner? Bra då säger vi så.

Min bäste vän

Min cykel är nog en av de bästa investeringar jag någonsin gjort. Den ser till att jag kommer fram dit jag ska, är mer miljövänlig än bilen och är en perfekt uppvärmning när jag tar mig till Friskis. Men det bästa av allt är att jag får in en smula av vardagsmotion i mitt liv. Istället för att ta bussen ner till stationen kan jag hoppa upp på cykeln och röra lite på mig. Det ger mig en känsla av att jag inte är en lat-mask utan kan anstränga mig lite också.
Oh fina morgon!

Något av det mysigaste jag vet är att inta morgon/förmiddags-kaffet i solen på balkongen. Det ger mig livsgäldje och pepp inför dagen!
Inte så pjokigtJordgubbsfil russin sötmandel hasselnötter cocos

Fullkornstoast stekt kantarell och champinjon


Tummen upp!

Nyss hemkommen från puls-spinningen. Så himla skönt pass att köra, verkligen känner hur endorfinerna sprider sig i hela kroppen. Dock hade jag en enorm tröskel att ta mig över och var tvungen att ta i som sjutton i början för att komma igång. Men det gick och det ger vi tummen upp!


KalasmiddagKeso tonfisk majs rödlök saltgurka tomat örtsalt


Motivationen ja.Den här bilden sitter numera på mitt kylskåp. Idén är snodd rakt av här.


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Träning vecka 33

Vet att det är onsdag idag men med nystart får man göra lite undantag.

Måndag: Planerade gym men då jag var för ostrukturerad blev det inte av

Tisdag: Planerade Aerobics, men jobbade för länge och missade passet

(Ser ni att jag behöver organisera ihop mig?)

Onsdag: Gym - Crosstrainer + mage + ev. axlar

Torsdag: Spinning Puls

Fredag: Gym - Ben + ev. bröst

Lördag: Vila/Promenad

Söndag: Spinning Puls


Tyvärr så har Friskis fortfarande sommarschema och sommaröppetider fram till september, vilket gör det hela lite krångligare eftersom jag är världens mest omotiverade människa just nu på gymet. Jag vill att det ska komma igång roliga pass som man kan köra och att man nästan ska ha svårt att välja vilket man ska gå på. Tack och lov har i alla fall spinning puls kommit igång så det finns något att se fram emot.

Vikt vecka 33

Startvikt: 89.6 kg
Start BMI: 29,6

Nuvarande vikt: 81 kg
Nuvarande BMI: 26,75
Veckans resultat: - 0,2 kg
Totalt: 8,6 kg

Målvikt: 69 kg
Mål BMI: 22,9
Kvar till mål: 12 kg


Såhär ser min vikt utför den här veckan. Är osäker på om jag fortfarande ska ha kvar min startvikt från förra året eller om jag ska skriva den jag startar med nu. Dock är det skönt att kunna se hur långt man har kommit även om det var länge sen. Världens snabbaste takt det har jag ju inte. Men mitt mål är att vara på eller nära mitt mål till nästa sommar, jag har inte hysteriskt bråttom. Jag vill nämligen inte sätta hela livet på paus utan ändra med glädje.

Motivationen, den tog slut.

Det var ett tag sen jag var här och skrev. Motivationen tog helt enkelt slut. Tack och lov tog den inte slut för att gå ner i vikt vilket jag kan se här när jag läser de gamla inläggen. Situationen passade sig inte för att fortsätta blogga aktivt och eftersom jag jobbade så mycket orkade jag inte lägga sista energin på att blogga.

Mycket här hänt sen jag skrev sist. Det var ju nästan ett helt år sedan så fattas bara annat. Först och främst har jag gått ner nästan 10 kg sen jag började skriva. Vilket jag knappt kan tro är sant, för jag vet knappt när det hände. Jag och min sambo har flyttat till en större lägenhet, som är i 1:a hand, vilket har gjort att jag kunnat landa mycket bättre. Det sista viktigta som har hänt är att jag har börjat plugga på universitetet. En väldigt stor omställning och jag kan fortfarande inte förlika mig med idén att jag går i skolan. Trodde nästan inte att det någonsin skulle hända.

Anledningen till att jag startar upp den här bloggen igen är just motivationen. Jag befinner mig just nu i en platå som är mycket påfrestande för mig. Den gör så att jag bara vill lägga mig ner, dra en djup suck och ge upp. När det är det sista man ska göra. Vad jag behöver göra är att ta  mig själv i kragen, köra på felfri kost och träna så mycket som det går. Motivationen tänker jag försöka hitta här, mitt i gröten bland alla bloggar, och försöka sprida vidare inspiratioen i den mån jag kan.


(Bild från midsommar 2011)


RSS 2.0