Frukost

 
Havregrynsgröt, kiwi, hasselnötter och krossade linfrön

Dagens träning

Tid: 1:00:09
Kalorier: 548
Högst nådda puls: 198
Snittpuls: 170
Under zon 1: 1%
Zon 1: 7%
Zon 2: 18%
Zon 3: 47%
Över zon 3: 27%
 
Idag blev första passet på mitt nya träningsupplägg. Det nya upplägget jag har tänkt mig är att köra 20-30 minuter cardio och sedan köra 1-2 muskelgrupper varje träningspass. Sedan även att köra rätt hårt även i styrketräningen för att hålla pulsen uppe. 
 
Idag blev det 30 minuter på springbandet med med både back- och hastigetsintervaller. Något jag nästan aldrig kört förut men var riktigt jobbigt så kändes som om jag jobbade på rätt sätt. Sedan blev det lite ben efter det med front squats och sedan gående utfall med kettlebells, fem sets av varje. 
 

Tillbaka

Efter en helg med mycket ups and downs är jag nu tillbaka och några inlägg kommer upp under kvällen och förhoppningsvis några de kommande dagarna.

Mitt Matupplägg

Ibland får jag frågor om hur jag väljer att äta. Här kommer en översikt om hur jag tänker.
 

 
Så här ser det alltså ut. Detta är vad jag har att använda per dag. 
 
Kalorierna är det inte jag som har räknat ut. Det är programmet som gör det baserat på min vikt och hur mycket jag säger att jag vill gå ner i vikt per vecka. Just nu har jag precis dragit åt skruven lite och har - 0,6 kg i veckan som mål. 
 
Proteinet är det jag själv som har valt, baserat på att jag vill ha en proteinbaserad diet. 100 gram ser jag som ett minimum per dag och jag har oftast inga problem att uppnå det. De dagar jag styrketränar försöker jag hålla mig till 150-160 gram protein för att äta 1 gram per pound i kroppsvikt. Om jag gick efter appens direktiv skulle jag äta 50-60 gram per dag vilket jag nästan äter på en frukost.
 
Kolhydraterna har jag för ett par veckor sedan valt att sänka. Och hjälp vilken skillnad det blev. Går inte ner mer i vikt men har sett hur jag haft mindre vatten i kroppen och känner mig där med "tightare" (I brist på bättre ord). Enligt appen skulle jag ligga på 222, men jag försöker hålla mig på 150 gram, och då försöker jag äta så lite så möjligt från bröd, pasta, ris och potatis. Förbjuder inget men försöker äta andra typer av kolhydrater som frukt och bönor. 150 gram ser jag också som en maxgräns så försöker alltid ligga under det.
 
Fettet ser jag också som en maxgräns och försöker alltid hålla mig längre. Detta eftersom att jag verkligen försöker minska på kroppsfettet och få mer synliga muskler. Enligt appen skulle jag ligga på 41, men det tycker jag är lite högt för min fas just nu. 
 
 
I appen kan man också regristera träning och dra av de kalorier man har tränat av. Jag väljer att inte göra det för att verkligen ge det där lilla extra. Det gör också att jag vänjer mig vid mindre mat samt att det inte gör så mycket om jag väljer att inte träna en dag. Istället gör jag så att jag ibland tar en shake som jag inte skriver upp om jag behöver ta den.
 
 
Så det är mitt upplägg. Jag vill bara poäntera att jag är ingen dietist av något slag utan detta är bara ett upplägg som jag testat mig fram till och som fungerar för mig. Om någon har några frågor så fråga på. 

Dagens träning

Tid: 53:41
Kalorier: 222
Högst nådda puls: 160
Snittpuls: 113
Under zon 1: 75%
Zon 1: 17%
Zon 2: 8%
Zon 3: 0%
Över zon 3: 0%
 
Blev ett lugnt pass idag. Mycket på grund av att jag var trött och för att jag inte han köra så mycket idag. Om man bara tittar på pulsen så ser det inte mycket ut för välden, men körde bara armar idag och det är så små muskler att det inte trycker på pulsen så mycket. Men tog i det gjorde jag.

god morgon

Sitter just nu på bussen in till skolan och är inte direkt det piggaste kornet i lådan. Sovit som en påse skit och har en riktigt lång dag framför mig. Så här blir dagens schema:

8-10 föreläsning
10.30-17 jobba
direkt till träningen ~ 18.30 -19.30

så idag kanske det inte blir så mycket skrivet.

Nya träningskläder


Träning vecka 6

 
 
Måndag:
Gym - Axlar + Bröst + Rygg
Yoga
 
Tisdag: 
Gym - Bicep + Tricep + Mage
 
Onsdag:
Step
Yoga
 
Torsdag:
Ben + Rumpa (+ Mage)
 
Fredag:
Vila
Alternativt
Långpromendad + Yoga
 
Lördag:
Cardio - Förmodligen 5 km 
Gym - Mage
 
Söndag:
Gym - Axlar + Rygg + Bröst
 
 
Ett väldigt tufft schema, knappt någon vila alls, men jag är peppad till tänderna så jag tror att det kommer bli riktigt bra. Sen kan man även "ha råd" att deppa ihop någon dag när man har resten av dagarna bra planerade.

Tillbaka

På begäran kommer jag då ta upp bloggen igen. Håll utkik här för att se vad som händer.
Min bästa låt just nuSuper-pepplåt för mig just nu. Love it!

Onsdag

God morgon! Var tvungen att tänka en sekund vilen dag det är. Man blir lite förvirrad när man är sjuk och inte har någon struktur på dagarna. Nu är det i alla fall onsdag och jag är på väg in till skolan. Kommer förmodligen dock ha ett permanent frågetecken i ansiktet eftersom att jag inte fattar något av det som vi håller på med just nu. Bokslut, heja. Men behöver bara komma över den första tröskeln så kommer det nog gå bra sen.

Idag blir det sen andra dagen på mitt nya träningsschema och därför blir det gymmet även idag! Riktigt kul att gymma nuförtiden så det känns riktigt skönt.

Hörs senare!

Dagens träning

Tid: 51:43
Kalorier: 366
Högst nådda puls: 163
Snittpuls: 125
Under zon 1: 12%
Zon 1: 66%
Zon 2: 20%
Zon 3: 2%
Över zon 3: 0%


Idag blev det ett lugnt pass på gymmet. Så skönt att vara tillbaka. Inte tränat sen i onsdags och så länge har jag inte haft upphåll sen innan jul. Men tog det lite lugnt eftersom kroppen verkligen har känts ur fas de senaste dagarna.

Hade på mig ett av de nya linnena jag köpte igår och det var riktigt skönt att träna i, precis som jag trodde. Luftigt och härligt men ändå följsamt!Hemma med en shake efter träningen. Vet att linnet här ser ut som en kjol, men vad göra?

Invägning vecka 9

Startvikt: 89,6 kg
Start BMI: 29,6

Nuvarande vikt: 73,8 kg
Nuvarande BMI: 24,4
Veckans resultat: -0.9 kg


Totalt: -15,8 kg
Målvikt: 69 kg
Mål BMI: 22,9
Kvar till mål: 4,8 kg
Veckor kvar till mål: 6


Blev invägning idag istället eftersom att jag ätit så dåligt i helgen. Men det är ändå en stadig nedgång och det är ju alltid trevligt. Nu ska jag bara se till och hålla maten och träningen den här veckan så att det fortsätter neråt. Inte mycket kvar nu och jag skulle inte vilja lägga av nu för allt i världen. Den här gången kör vi till slutet och vidare!

Nya inköp

Jag har gjort ett par nya inköp de senaste dagarna. Bland annat två linnen i dessa två färger som jag tycker passar perfekt nu när våren börjar visa sig. Jag kommer förmodligen bo i de här när jag gymmar i den närmsta framtiden.Sen i förra veckan köpte jag även ett fint pulsband/klocka som ser ut så härJag är extremt nöjd med den och kommer hjälpa mig med min träning och springturerna. Så mina sammanfattningar av träningspassen kommer se lite annorlunda ut i fortsättningen och då kommer jag att basera informationen på denna.Här är modellen och märket om någon undrade. Använde denna på min promenad tidigare idag då jag inte ville ha för hög puls. Den fungerar ju åt det hållet också.

 

 


Måndag

Ja, det har varit väldigt tyst från mig här ett tag. Men det blir så ibland. Det har varit en blandning av väldans mycket plugg, mycket jobb och ett behov att ta det lite lugnt ett tag. Ovanpå det blev jag sjuk och har legat med feber hela helgen. Riktigt tråkigt med det fina vädret som har varit. Men nu är jag tillbaka.

Detta kommer även bli en lite lugnare vecka eftersom att jag inte jobbar något alls. Vilket också kommer betyda med tid för träning, om jag blir frisk någon gång. Håller jag mig feberfri idag kommer jag nogbörja träna så smått imorgon, så jag håller alla tummar jag har för att det ska bli så! För jag längtar tillbaka till gymet som en tok och den här veckan har jag planerat att gå in i en ny tränings period.

Hoppas ni får en bra start på veckan.

Välkommen till min blogg! Jag är en 23-årig student som pluggar på Stockholms Universitet men bor i Norrtälje, 7 mil norr om huvudstaden. Jag bor här tillsammans med min sambo, två katter och alla fina vänner runtomkring oss.

Den här bloggen handlar om mitt försök att få balans i livet en gång för alla. Just nu handlar det - för min del - väldigt mycket om att går ner till en sund vikt som jag mår bra i. Men målsättningen är att bara må bra!

Kontakt: isabellekjerrman@hotmail.com
bloglovin
RSS 2.0