Mat 18 augusti

Frukost

Havregrynsgröt med lingonsylt och minimjölk

2 skivor husman knäcke med philadelphia och hackad röd lök


Mellanmål

2 plommon


Lunch

Snabba koppen räksoppa

Fullkorns pasta

2 skivor husman knäcke med philadelphia och tomat


Mellanmål

Äpple


Middag

Havregrynsgröt

Ägg med kaviar


Kvällsmål

Fruktsallad med vaniljkesella

½ japp

Vägning vecka 33

Startvikt: 89.6 kg
Start BMI: 29,6

Nuvarande vikt: 88,0 kg
Nuvarande BMI: 29,1
Veckans resultat: - 0,4 kg
Totalt: 1,6 kg

Målvikt: 69 kg
Mål BMI: 22,9
Kvar till mål: 19 kg

Blev lite sen ivägning den här veckan, men det blev en liten nedgång så det känna bra. Sen eftersom att det blev spårad helg så känns det ännu lite bättre. Nu är det bara att fortsätta i samma takt.

Vecka 33

Den här veckan kommer att bli lite av en utmaning då jag kommer jobba sex dagar. Sen är det även den första jobbveckan på över sju veckor. Så det känns helt sjukt. Tur att man sitter på gymet i Rimbo så det är lite lugn och ro i alla fall.

Här är i alla fall träningen som jag har tänkt mig den.

Måndag: Gym - helkropp

Tisdag: Step

Onsdag: Core (+ kanske crosstrainer eller basjympa. Beror på dagsformen)

Torsdag: Spinning Puls

Fredag: Gym - helkropp

Lördag: Vila (jobbar hela dagen)

Söndag: Spinning Puls


Känns som ett bra upplägg eftersom det är lagom upplagt med både kondition och styrka. Borde kanske egentligen ha en vilodag till så att man inte bli utsliten, men efter svullo-helgen jag har haft så måste jag ta tag i mig själv igen. Sen är ju det här också bara en utgångspunkt och ingen regelbok.

Träning 15 augusti

Körde på en till spinning puls och den här gången gick det inte alls lika bra. Har ju varit ute och svängt mina lurviga i lördags och fått i mig både den ena och andra drinken. Tror det var därför som det var så trögt. Men jag kämpade på och det känns verkligen som om man får ut mer av det om man har det jobbigt. Det kanske inte är lika roligt, men det är ju när det är som jobbigast som man verkligen bli bättre.

Sen tyckte jag heller inte så mycket om han som ledde passet. Musiken var konstig och väldigt snabb. Det är ju bra när man verkligen vill få upp pulsen men för mig som har så dålig knän blir det inte bra alls. Har inte så mycket muskler än som stabiliserar knät så då blir det så jobbigt när man står upp och kör väldigt snabbt.

Men jag kommer nog gå igen. Det är ju en ny tränare nästa gång.

Fy skäms

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar men det är för att jag har varit slarvig. Slarvig med träningen, slarvig med maten och att hålla koll på mig själv. Nu börjar en ny vecka och ny möjligheter att ta tag i sig själv. Så nu kommer jag skriva ner allt jag äter och tränar och försöka hålla mig inom de bra ramarna.


Mat 12 augusti

Frukost

Macka (Pågens God Form) med sallad och tomat


Lunch

Keso mini med tonfisk och majs

Latte


Mellanmål

Minimorötter


Middag

Banan

Macka med sallad och tomat


Snack

Japp

Fransk nougat

1 bit mörk chokladSpårade ut lite med choklad idag, det är PMSen som talar. Men jag höll mig inom mina points ändå så jag är nöjd. Brukar ju gå bra att äta lite godis, bara man inte äter för mycket.

Träning 12 augusti

Idag var jag för första gången på ett puls-spinning pass. Det är ett pass där man har på sig en trådlös pulsmätare som då mäter pulsen. Detta för att man ska kunna förbättra konditionen på ett optimalt sätt och man kan se om man ligger på rätt nivå för just den delen av passet. Pulsen ser man sedan på en skärm längst fram i salen. Det är bara ett nummer som är kopplat till bandet som syns och inte ens namn eller något sånt

Jag tyckte det var extremt roligt och väldigt bra upplagt. Jag har en tendens att gå ut för hårt i början av passet och sen vara helt död, så det här var perfekt för mig. Just nu har jag väldigt dåligt kondition också så det här är ett bra sätt att bli bättre utan att överbelasta hjärtat.

Kommer abslolut göra det igen!


Träning 10 augusti

Idag var jag och mamma på ett step-pass. Step är nog något av det roligaste jag tycker om att göra, och så blir man så fantastiskt svettig också. Dock så var det här passet sådär. Hon som hade passet var lite tråkig och sen var passet riktigt krångligt. Men som tur är så kommer det vara samma pass nästa vecka så då kanske det går lite bättre.

Fick i våras problem med benhinnorna när jag körde en del step och aerobic. Nu känns det mycket bättre, tror det är för att jag har grymma skor nu som det är väldigt bra dämpning på. Har dock bara kört i två veckor nu så vi får se hur det blir. Men jag tänkte köra en gång i veckan nu i augusti (inte för att det finns fler pass men ändå) och sen i september kanske köra två gånger i veckan. En gång step och en gång aerobic. Men vi får se hur det blir när höstschemat kommer ut.

Nu ska jag vila. God natt

Mat 10 augusti

Frukost

Gjorde en smoothie på melon och mango, men det blev så äcklig att jag inte kunde dricka upp den. Istället blev det ett knäckebröd med kaviar.


Mellanmål

Minimorötter

Ett plommon

Latte


Lunch

Pasta

Stekt lök och champinjoner

1 Örtbiff

Pesto

Keso

Lite riven ost


Middag

Kelda Oriental soup med bladspenat

2 knäckebröd med ägg och kaviar


Mat 9 augusti

Frukost

Smoothie - banan, ananas, mango, yoghurt och mjölk

Knäckebröd med smör och kalkonLunch

Pasta

Röra - lök, zuccini, champinjoner och kycklingkorv

Toppat med keso och riven ost


Mellanmål

Plommon

Vindruvor


Middag

Tre knäckebröd

Två med ägg och kaviar

En med kalkon och tomat

Vägning vecka 32

Startvikt 89,6 kg
Start BMI 29,6

Nuvarande vikt 88,4 kg
Nuvarande BMI 29,2
Veckans resultat -1,2 kg
Totalt -1,2 kg

Målvikt 69
Mål BMI 22,9
Kvar till mål 19,4


Första invägningen, känns bra med så mycket nedgång det gör att man blir peppad för nästa vecka också. Det gör att jag vill fortsätta och se mer framgång. Det bästa är att jag har haft lite urspårning i helgen med lite för mycket mys och mat, men som vi ser blev resultatet bra i alla fall. Det gör att jag vill satsa ännu hårdare på den här veckan. Dock är det mycket kvar, men den vikten kommer heller inte att försvinna om jag inte tar tag i saken.

Har inte tagit några mått den här veckan utan jag tror att jag kommer göra det varannan vecka. Om jag blir sugen på att veta kanske jag mäter mig senare i veckan.

Det här är bara början - nu kör vi!

Träning: 8 augusti

Crosstrainer

45 minuter
3.45 kilometer
358 kalorier
96 steg per minut


Mage

Curl på boll 2x15 +1.25kg
Bäckenlyft 2x12
Vindrutetorkare 10 åt varje sidaVäldigt skönt pass, men jag var ganska mör i benen efteråt kan jag säga. Ville ge upp flera gånger på vägen men skam den som ger sig. Var lite orolig för invägningen så det var också en anledning till att jag fortsatte. Så himla tråkigt att bara stå på en maskin i 45 minuter men bra eftersom att man ser väldigt exakt hur långt man tagit sig osv.TV i skärmen på crosstrainern är inte fy skam. Synd att det inte finns några bra kanaler bara, men det är ett bra sätt att få tiden att gå på.

Mitt försök

Ibland tappar man kontrollen. Ibland ger man upp. Ibland bryr mig sig bara inte. Jag har gjort att det där, flertalet gånger. Men nog får vara nog. Jag har nått min gräns. Det är dags att försöka ta sig tillbaka. Det här är mitt försök.

Det jag låtit skena iväg är min vikt. Ibland tror jag inte ens på siffrorna som visar sig. De är ju tyvärr sanna trots att man blundar för det och nu finns det bara ett mål. Att komma ner på ett hälsosamt BMI. Sen är det bara att komma ner till drömvikten också. Till min hjälp kommer jag att använda Viktväktarna. Metoden är både hyllad och kritiserad, men jag vet att den fungerar på mig så därför kommer jag satsa på det. Det här är mitt försök att nå mina mål.

En del av mig skäms. Jag skäms för att säga vad jag väger, men samtidigt så tar jag ju tag i den biten. Samtidigt blir jag irriterad på mig själv för att jag skäms. Ja, jag har gjort ett misstag genom att låta det gå så här långt, men jag tänker samtidigt så tänker jag stå för det. Att jag är här är mitt fel och ingen annans. Det här är mitt försök att ta tillbaka kontollen.


I den här bloggen kommer jag bara skriva om det som har med vikt, träning och liknande att göra. Resterande kommer att finnas här.

Välkommen att följa mitt försök att nå min drömvikt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0